Η REDWELL ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Η διαφορά έγκειται στον αέρα! Είναι ουσιαστικό, ότι με την υπέρυθρη θέρμανση δεν θερμαίνεται ο αέρας αλλά τα στερεά σώματα.

Ο αέρας θερμαίνεται βεβαίως, αλλά αφού έλθει σε επαφή με τα ήδη θερμά δομικά στοιχειά και αντικείμενα. Η υπέρυθρη θέρμανση, λειτουργεί συνεπώς απολύτως φυσικά, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό περιβάλλον.

Εν αντιθέσει με την συμβατική, που θερμαίνει πρώτα αέρα και κατόπιν τα δομικά στοιχεία.

Αποτέλεσμα των συμβατικών, γνωστών μεθόδων θέρμανσης είναι, η αφύσικη διάδοση, η ανθυγιεινότητα, η δημιουργία υγρασίας και μούχλας στα δομικά στοιχεία, η ξήρανση της εσωτερικής ατμόσφαιρας.

Video: O ΤΑΣΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ (Σεμινάριο της Redwell Hellas - Ιούνιος 2012-Porto Palace-Θεσσαλονίκη)


ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ο υγρός αέρας υγροποιείται στα τοιχώματα και έτσι δημιουργείται μούχλα ενώ καταστρέφονται από διάβρωση τα δομικά στοιχεία. Αυτό συμβαίνει διότι, η υγροποίηση των υδρατμών συντελείται πάντα, στο ψυχρότερο σώμα, που στην περίπτωση της συμβατικής θέρμανσης, είναι τα δομικά στοιχεία, εν αντιθέσει με την υπέρυθρη θέρμανση, που είναι ο αέρας.

Ο κινούμενος αέρας ανασηκώνει σκόνη.

Οι διαφορές θερμοκρασίας στο δωμάτιο προκαλούν ρεύματα αέρα.

Η θέρμανση του αέρα συνδέεται με διάφορα αρνητικά αποτελέσματα. Καταρχάς υπάρχει στροβιλισμός του αέρα, όταν ο θερμός αέρας ανεβαίνει και ο κρύος κατεβαίνει χαμηλά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργούνται μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές, τις οποίες εμείς οι άνθρωποι τις αντιλαμβανόμαστε όταν παραδείγματος χάρη το πάτωμα είναι κρύο. Επιπλέον αυτός ο στροβιλισμός του αέρα ανασηκώνει την σκόνη, η οποία μεταφέρεται μέσω αυτού και εισχωρεί στις αναπνευστικούς οδούς.

Εάν το κοιτάξουμε από την πλευρά της φυσιολογίας, ο ψυχρότερος αέρας είναι κατά πολύ πιο υγιεινός από τον θερμό. Απλά σκεφτείτε έναν αναζωογονητικό χειμωνιάτικο περίπατο! Ενεργειακά μάλιστα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ένα δωμάτιο με αποπνικτική ατμόσφαιρα πρέπει να αερίζεται πολύ πιο συχνά σε σύγκριση με την υπέρυθρη θέρμανση, πράγμα που συνεπάγεται ότι πολύ ενέργεια φεύγει από τα παράθυρα. Ένα περεταίρω πρόβλημα που προκύπτει από την συμβατική θέρμανση, είναι όταν ο ζεστός αέρας υγροποιείται στους κρύους τοίχους (- γωνίες), όπου και μπορεί να δημιουργηθεί μούχλα, κάτι που από άποψη υγείας είναι επικίνδυνο, αλλά και καταστροφικό για την οικοδομή. Αυτό γίνεται, διότι με τα συστήματα, της συμβατικής θέρμανσης, οι τοίχοι είναι πάντα πιο κρύοι από τον αέρα, οπότε, η υγροποίηση των υδρατμών, γίνεται, στα δομικά στοιχεία. Κάτι τελείως αντίστροφο, με όσα ισχύουν στην υπέρυθρη θέρμανση.

Έτσι, με το σύστημα redwell, έχουμε πάντα στεγνούς και προστατευμένους τοίχους, καθώς και πάντα, ωφέλιμη υγρασία στην ατμόσφαιρα.


ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Από άποψη φυσιολογίας δημιουργείται με την θέρμανση των δομικών στοιχείων, των επίπλων και του ανθρωπινού σώματος ένας θερμοσυσσωρευτής, ο οποίος είναι σε θέση να συσσωρεύει ενέργεια και να την αποθηκεύει για πολύ χρόνο. Λόγο αυτού του γεγονότος υπάρχει η δυνατότητα μεγάλης εξοικονόμησης. Όταν επέλθει η επιθυμητή θερμοκρασία, το θερμαντικό σώμα σβήνει μέχρι να χρειαστεί να ξαναγεμίσει τον συσσωρευτή.

Από το βιβλίο του κυρίου Prof. Dr.-Ing. Habil. Claus Meier.

  • Αντικείμενα και τοιχώματα μένουν στεγνά και αποδίδουν θερμότητα
  • Η υπέρυθρη θερμότητα επιδρά θετικά στον άνθρωπο
  • Οικονομικό στην απόκτηση και εξοικονόμηση ενέργειας κατά την λειτουργία του

Από το γεγονός ότι με την υπέρυθρη θέρμανση δεν έχουμε πρωτογενή θέρμανση αέρα, αλλά θερμότητα μέσω ακτινοβολίας, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο αέρας δεν στροβιλίζεται οπότε και αποφεύγεται η αιώρηση σκόνης. Ακολούθως, η θερμοκρασία του αέρα είναι πιο χαμηλή από αυτή των τοιχωμάτων. Όπως αναφέραμε, ο εισπνεόμενος αέρας είναι δροσερότερος, χωρίς σκόνες και για αυτό κατά πολύ πιο υγιεινός.


Υπέρυθρα Θερμικά Κύματα
Τρόπος Λειτουργίας
Υγεία/Ευεξία
Υγρασία
Οικονομία